Zonne-paneel.net

Prijzen zonnepanelen

De prijzen van zonnepanelen zijn sterk afhankelijk van de gebruikte technieken en het maximale vermogen. Prijzen vergelijken lauter op basis van het aantal vierkante meter is dan ook een achterhaalde methode. Info over de prijsberekening van zonnepanelen vind je hier.

Dankzij scherp verlaagde prijzen en het verbeterde rendement zijn zonnepanelen nog steeds een slimme investering. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan via onze online offerteservice en kom te weten hoe snel je jouw investering kan terugverdienen! Klik hier voor meer informatie.

 

Factoren die de kostprijs van zonnepanelen bepalen

zonnepanelen prijzenZonnepanelen van dezelfde afmetingen kunnen variabele hoeveelheden elektriciteit opwekken. Deze afwijking komt voort uit de leeftijd van zonnepanelen, de kwaliteit van zonnepanelen en met welke technologie deze geproduceerd zijn. Vroege zonnepanelen zijn minder efficiënt dan de moderne zonnepanelen, de kwaliteit van zonnepanelen verhoogt naarmate de technologie meer precies en geavanceerd wordt.

 

Een ander voorbeeld, U koopt twee identieke zonnecellen. Eén ervan bewaard u en het andere gebruikt u drie jaar. Zonnepanelen hebben een effectieve levensduur van 20 a 25 jaar,de waarde en hoeveelheid elektriciteit dat deze opwekken verminderd geleidelijk. De zonnecel die u bewaard hebt zal meer waard zijn dan degene die drie jaar lang zonlicht in elektriciteit heeft omgezet.
Samengevat,ondanks dat twee zonnepanelen er identiek uitzien, zijn er enkele factoren waarmee u rekening dient te houden. Wanneer een zonnecel meer kost per cm² dan een andere wilt dat niet zeggen dat de tweede een koopje is. Kwaliteit,leeftijd en technologie spelen een belangrijke rol in de prijs van zonnepanelen.

 

Nauwkeurig vergelijken van de prijs van zonnepanelen

De beste manier om de kostprijs van twee soorten zonnepanelen te vergelijken is om de euro/wattpiek(Wp) verhouding te bepalen. De huidige beste prijzen zijn minder dan 3 euro/wattpiek.
Nieuwere zonnepanelen zijn niet altijd het kostenefficiëntst voor u, als u over voldoende ruimte beschikt voor het plaatsen van uw zonnepanelen dan mag de grootte van een zonnepaneel niets uitmaken. Dus als het mogelijk is om een oudere technologie te gebruiken voor een goedkopere euro/wattpiek prijs, doe dat dan. U zal geld besparen voor een iets grotere oppervlakte aan zonnepanelen, meestal zal dit geen probleem zijn.

 

Schrootzonnepanelen

Door het gebruik van schrootzonnepanelen kunt u een aanzienlijke hoeveelheid besparen op uw investeren. Schrootzonnepanelen zijn deze die gebroken zijn tijdens de productie en zonnepanelenproducenten verkopen deze dikwijls voor weinig geld en als ik deze zelf soldeert kan u elektriciteit opwekken met een installatie die veel minder kost dan een normale. U kan meer informatie vinden over schrootzonnepanelen bij een zonnepanelenproducent en u kan deze online kopen bij verschillende aanbieders. Schrootzonnepanelen zijn het meest nuttig voor mensen die:

• Ervaring hebben met solderen
• Geld willen besparen
• Ruimte hebben voor grotere minder efficiënte schrootzonnepanelen

Prijs zonnepanelen

 

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs