Onderhoud zonnepanelen

Om je installatie met zonnepanelen optimaal te laten renderen is het belangrijk geregeld een inspectie uit te voeren.  In feite is er maar één onderdeel van een zonnecollectorsysteem met bewegende onderdelen die onderhoud vereisen,namelijk de pomp. Een zonnepaneel zelf vereist een minimum aan onderhoud om stroom te blijven opwekken. In essentie is het enige breekbare onderdeel van een zonnepaneel de glazen behuizing. Het onderhouden van een zonnepaneel is zeer eenvoudig:

 

Instructies zonnepanelen onderhouden

1. Inspecteer zonnepanelen op regelmatige basis afhankelijk van de locatie of de specificaties van de producent. Verwijder al het stof en vuil en zorg dat alle verbindingen goed zijn aangedraaid.

2. Zonnepanelen die zich in stoffige gebieden bevinden vereisen meer inspecties.

3. Reinig het oppervlak van een zonnepaneel met warm water en afwasmiddel om vuil te verwijderen.

4. Verwijderen eventuele vogelpoep volledig want deze kunnen de zonnepanelen hun energie produceer vermogen verminderen.

5. Het reinigen van een zonnepaneel is niet voor het uitzicht, een zonnepaneel moet proper zijn om optimaal stroom op te wekken.

Zonnepanelen onderhouden

 

Tips en waarschuwingen

Omdat zonnepanelen geen bewegende onderdelen hebben, hebben we de neiging om deze niet te onderhouden. Niet alleen de zonnepanelen zelf hebben een regelmatige wasbeurt nodig maar ook het frame er rond heeft een wasbeurt nodig. Terwijl een zonnepaneel een levensduur van 30 jaar of meer heeft (theoretisch) zal een versleten frame de levensduur van uw zonnepanelen verkorten.

Zonnepanelen bevinden zich meestal op daken of op hoge plaatsen. Wees dus voorzichtig wanneer u zich boven de grond of op een ladder bevindt.

 

 

Vraag hier gratis offertes aan voor zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een slimme investering die meer opbrengen dan je spaarboekje. Om zeker te zijn van een correcte installatie, werking en kostprijs, doe je er goed aan offertes aan te vragen bij erkende installateurs. Maak nu gebruik van onderstaand formulier en ontvang gratis en vrijblijvend voorstellen op maat van erkende zonnepanelen installateurs.

✓ 3 verschillende & vrijblijvende offertes
✓ Samenwerking met erkende zonnepaneleninstallateurs      
✓ Erkende aannemers = recht op premies & garanties