Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zonneboiler

Het doel van een zonneboiler is opgenomen zonne-energie te gaan gebruiken om leidingwater op te warmen. De installatie zelf kan in grote mate voorzien in de behoefte aan warm water. Wanneer je een zonneboiler laat plaatsen, plaatst men eerst een zonnecollector op je dak die de boiler voorziet van de nodige energie. Er bestaan hiervoor twee soorten zonnecollectoren, de klassieke en de vacuümcollectoren.

 

Soorten collectoren

zonneboiler Bij de klassieke collectoren kijkt men gewoon terug naar het normale, vlakke type zonnecollector. Hierbij lopen er leidingen door over een paneel, waarop een afdekpaneel ligt.

De vacuümbuiscollectoren zijn dan weer iets nieuwer en maken gebruik van vacuümbuizen waardoor de leidingen lopen die opgewarmd moeten worden. Het handige aan dit type is dat men deze kan plaatsen op locaties waar de normale zonnepanelen moeilijk of helemaal niet geplaatst kunnen worden.

De klassieke oplossing is vaak goedkoper dan de nieuwere tegenhanger maar biedt in sommige gevallen een lager rendement. Het is aan jou om af te wegen welke installatie het beste bij jouw noden past.

 

Prijs zonneboiler

De kosten voor de plaatsing van een zonneboiler zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type zonneboiler en de oppervlakte. De kostprijs van de zonneboiler voor een gemiddeld gezin met 2 kinderen ligt tussen de 4000 en 6000 euro, plaatsing inclusief. Dit is buiten de premies gerekend.

 

Subsidies en premies zonneboiler

Je kan bij de aanschaf en plaatsing van een zonneboiler verscheidene premies of subsidies ontvangen die de kostenlast iets zullen verminderen en bovendien de terugverdientijd, die vaak 10 tot 20 jaar bedraagt, fiks kunnen verkorten.

In Vlaanderen kan je aanspraken maken op de Totaalrenovatiebonus of premie van de netbeheerders. Er zijn wel voorwaarden verbonden aan de netbeheerderspremie.

In Nederland wordt onder meer via de Investeringssubsidie Duurzame Energie, de Energiebespaarlening en lokale subsidies de investering in een zonneboiler aantrekkelijker gemaakt.

Je ziet maar, de investeringskosten kunnen al gauw wat minder zwaar worden dankzij de hulp van de gemeente en je netbeheerder. Contacteer de nodige personen en diensten alvorens je overgaat tot de plaatsing van een bestelling of planning bij een aannemer. Het is best dat je er eerst zeker van bent dat je in aanmerking komt voor dergelijke kostenverminderingen alvorens je overgaat tot de eigenlijke bouw van de installatie.

 

Vrijblijvend offertes ontvangen?

Interesse in zonnepanelen of andere energiebesparende maatregelen? Kies voor een gespecialiseerde installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en gepast advies. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs