Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Premies en subsidies zonnepanelen 2024

Laatste update: 04 Dec 2023 — Zonnepanelen zijn en blijven erg rendabel. Na 8 à 12 jaar verdien je deze investering volledig terug en zonnepanelen gaan ook steeds langer mee. Bovendien kom je in 2024 in aanmerking voor een aantal financiële voordelen voor zonnepanelen. Welke subsidies voor zonnepanelen bestaan er in Nederland? En hoe zit het met de premies voor zonnepanelen in België? Een overzicht!

 

Zonnepanelen subsidies / voordelen in Nederland:

1. Energiebespaarlening
2. Btw-nultarief
3. Salderingsregeling
4. Lokale subsidies

Zonnepanelen premies / voordelen in België:

1. Fluvius zonnepanelen premie
2. Digitale meter zonnepanelen
3. Retroactieve investeringspremie 
4. Mijn VerbouwLening voor zonnepanelen
5. Verlaagd btw-tarief
6. EPC labelpremie voor energierenovatie

 

 

Subsidies zonnepanelen in Nederland

subsidies zonnepanelen

Sinds 2013 zijn er geen landelijke subsidies voor zonnepanelen meer in Nederland. Toch bestaan er nog er enkele andere voordelen en subsidies voor zonnepanelen in 2024 die de aankoop van zo’n installatie erg aantrekkelijker maken, bovenop je lagere energiefactuur. Een overzicht van deze zonnepanelen subsidies:

1. Energiebespaarlening voor zonnepanelen

Via de Energiebespaarlening kan je als particulier goedkoop geld lenen bij het Nationaal Warmtefonds. Deze regeling geldt voor verschillende energiebesparende maatregelen, waaronder ook zonnepanelen-installaties.

 

Hoeveel kan ik lenen?

Met de Energiebespaarlening kan je als woningeigenaar 1.000 tot 65.000 euro lenen met een looptijd tussen de 7 en 20 jaar (afhankelijk van het geleende bedrag). De voordelige rentevoet blijft trouwens onveranderd tijdens die volledige looptijd.

Belangrijk: je mag 100% van het geleende bedrag gebruiken om zonnepanelen te kopen. Op die manier wil het Warmtefonds de verduurzaming van woningen in Nederland stimuleren.

 

Wat zijn de voorwaarden?

 • Voor wie: je moet eigenaar en bewoner zijn van de woning. Er is verder geen leeftijdsbeperking. Ook mensen van bv. 75 jaar of ouder mogen dus deze lening aanvragen.
 • Uitvoerder van de werken: je kan de Energiebespaarlening enkel aanvragen als je je zonnepanelen laat plaatsen door een erkende installateur. Ontvang vrijblijvend offertes van installateurs via de offertepagina.

 

Hoe vraag ik de Energiebespaarlening aan?

Je moet de Energiebespaarlening aanvragen vooraleer je je zonnepanelen laat plaatsen. Let op, want bij die aanvraag moet je ook al de ‘verklaring aannemer / installateur’ meesturen. Deze verklaring kan je gratis aanvragen bij een erkend installateur wanneer je offertes bij hem opvraagt. Waarom is dat nodig?

Om de Energiebespaarlening te kunnen krijgen, stelt het Nationaal Warmtefonds eisen aan energiebesparende maatregelen. Via de verklaring garandeert de installateur dat de zonnepanelen zullen voldoen aan die eisen. De installateur kan je ook helpen bij de verdere aanvraag. Ontvang offertes en de nodige verklaring van erkende installateurs via de offerteservice.

 

Ook als Vve kan je een Energiebespaarlening aanvragen

Wil je als Vereniging van Eigenaren (Vve) zonnepanelen laten plaatsen op bv. een appartementsgebouw? Ook dan kan je een Energiebespaarlening aanvragen. Een paar voorwaarden zijn wel anders dan die voor huiseigenaren:

 • Het moet om minstens 8 wooneenheden gaan.
 • Het leningbedrag is min. € 25.000 en max. € 10.000.000 (met een maximum van € 30.000 per appartement).
 • De looptijd van de lening ligt tussen de 10 en 30 jaar. De rente van de lening blijft dezelfde gedurende de volledige looptijd.

TIP: ook als VvE heb je enkel recht op de Energiebespaarlening als je samenwerkt met een erkende installateur van zonnepanelen. Zo’n specialist kan je verder informeren over deze lening en gepast adviseren over een zonnepanelen-installatie op jouw maat. Ontvang gratis voorstellen op maat bij installateurs actief in je buurt via onze offerteservice.

 


2. Btw-nultarief

Sinds begin januari 2023 betaal je voor de plaatsing van zonnepanelen 0% btw op de materiaal- en arbeidskosten. Je hoeft de btw dus niet meer terug te vragen, zoals vroeger wel het geval was. Daardoor bespaar je moeite en tijd.

 

Heb je zonnepanelen laten plaatsen in 2023?

Dan hoef je je btw niet meer terug te vragen en moet je verder ook niets speciaals doen. Je geniet dan sowieso van het btw-nultarief dat de Nederlandse Overheid in 2023 invoerde.

 

Heb je zonnepanelen laten plaatsen vóór 2023?

Dan kan je je btw nog steeds terugvragen, als je dat nog niet gedaan hebt. Concreet kan je dat doen via de kleine ondernemersregeling (KOR). Je volgt daarvoor volgende stappen:

 1. Meld je aan als ondernemer bij de Belastingdienst met het formulier ‘Opgaaf zonnepaneelhouders’. Je krijgt na een aantal werkdagen een bevestiging dat je geregistreerd bent en ontvangt ook de inloggegevens voor je digitale aangifte.
 2. Geef je rekeningnummer door aan de Belastingdienst (ook als ze je rekeningnummer al hebben).
 3. Dien je btw-aangifte in bij de Belastingdienst. Let op: dat moet je ten laatste doen binnen de 6 maanden na afloop van het kalenderjaar.

TIP: een installateur kan je ook verder informeren over de btw-teruggave en het btw-nultarief voor zonnepanelen. Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat.


3. Salderingsregeling

Dankzij de salderingsregeling krijg je in Nederland evenveel voor de overtollige groene stroom die je op het elektriciteitsnet zet als je betaalt voor de stroom die je van dat net neemt. Vanaf 2025 zal de Nederlandse overheid die regeling wel stapsgewijs afbouwen. Wat betekent dat concreet voor en na 2025? Een overzicht:

 

Situatie vóór 2025

Zonne-energie die je opwekt met je zonnepanelen maar niet gebruikt, zet je terug op het elektriciteitsnet. Je krijgt daarvoor evenveel als de prijs die je betaalt voor de stroom die je van het net haalt. Kortom, je mag die teruggeleverde stroom ‘wegstrepen’ (salderen) tegen de afgenomen stroom. Het is op die manier heel voordelig om stroom terug te leveren.

LET OP: recent besliste het Kabinet om de salderingsregeling te verlengen. Zo wordt het te salderen bedrag pas afgebouwd vanaf 1 januari 2025 en niet in 2023, zoals oorspronkelijk was vastgelegd. Zo blijft investeren in zonnepanelen nog langer fiscaal aantrekkelijk.

 

Situatie vanaf 2025

De Nederlandse overheid zal de salderingsregeling geleidelijk afbouwen. Dat betekent dat je elk jaar iets minder teruggeleverde stroom mag salderen dan het jaar ervoor (jaarlijkse daling met 9%). Nu de afbouw van de regeling is uitgesteld tot 2025, saldeer je direct 36% minder om het verlies van de voorbije jaren te compenseren.

Vanaf 2031 zal je helemaal geen teruggeleverde stroom meer kunnen salderen. In de plaats krijg je een vergoeding voor elke kWh stroom die je ongesaldeerd aan het net levert. Die terugleververgoeding zal wel lager zijn dan de prijs die je betaalt voor afgenomen elektriciteit. Om het interessant te houden, komt het er dan op aan om meer zelfgeproduceerde groene stroom te gebruiken. Bv. door je was- en droogmachine overdag te gebruiken (met een timer of bediening via app) of door te investeren in een thuisbatterij.

 

Vraag advies op maat aan een zonnepanelen installateur

Wil je meer weten over de salderingsregeling in Nederland? Ben je benieuwd of zonnepanelen nog wel rendabel zijn na 2025? Of wil je gerichte tips over hoe je meer zelfgeproduceerde zonne-energie kan verbruiken? Een gespecialiseerde installateur beantwoordt graag al deze en veel meer vragen over zonnepanelen. Ontvang gratis advies op maat bij installateurs actief in je buurt via onze offerteservice.

 

 


4. Lokale subsidies zonnepanelen

Landelijke zonnepanelen subsidies bestaan niet meer in Nederland. Toch bieden gemeentes of provincies nog bepaalde lokale voordelen en subsidies voor zonnepanelen aan. Het gaat onder meer om:

 • Duurzaamheidslening: net als bij de Energiebespaarlening kan je dankzij deze lening via je gemeente goedkoop geld lenen om zonnepanelen te kopen. Het gaat om een leenbedrag van € 2.500 tot € 25.000, met een looptijd van 10 of 15 jaar (afhankelijk van het bedrag dat je leent).
 • Stimuleringsregeling: met deze lening kan je het onderhoud, de renovatie of restauratie van je woning goedkoop financieren. In sommige gemeentes geldt deze regeling ook voor zonnepanelen.

BELANGRIJK: de lokale subsidies voor zonnepanelen verschillen van gemeente tot gemeente. Niet elke gemeente biedt dezelfde subsidies aan en ook de voorwaarden en maximale subsidiebedragen lopen vaak uiteen. Doe dus zeker navraag bij je gemeente voor je zonnepanelen laat plaatsen. Je kan je ook laten informeren over alle mogelijkheden door een erkende zonnepanelen installateur actief in je buurt.

 

 

Premies zonnepanelen in België

premies zonnepanelen

Sinds 2015 reikt de Vlaamse Regulator voor de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG) geen groenestroomcertificaten voor zonnepanelen meer uit. Ondanks de afschaffing van die zonnepanelen certificaten zijn er nog altijd enkele andere financiële voordelen en premies voor zonnepanelen in België. Om welke zonnepanelen premies gaat het precies? Een kort overzicht:

1. Fluvius zonnepanelen premie (max. 40% van de investering)

Sinds 1 januari 2021 kan je een eenmalige investeringspremie krijgen van de netbeheerder Fluvius (fusie van de voormalige netbeheerders Eandis en Infrax). LET OP: tijdens de Septemberverklaring van 25-09-2023 kondigde de Vlaamse Regering aan dat deze premie wordt stopgezet vanaf de keuring of ingebruikname van je zonnepanelen vanaf 1 januari 2024.

 

Hoeveel bedraagt de zonnepanelen premie?

Deze zonnepanelen premie van Fluvius is begrensd tot 40% van de investeringskost (incl. btw). Het exacte premiebedrag hangt af van het vermogen van de zonnepanelen, met een maximum van 750 euro bij een indienstname in 2023. De komende jaren zullen de premiebedragen wel geleidelijk dalen. Een overzicht van de ontwikkeling van het premiebedrag:

Jaar indienstname
zonnepanelen
Zonnepanelen premie
(installatie tot max. 4 kWp)
Zonnepanelen premie
(van 4kWp tot 6 kWp)
2021300 euro/kWp150 euro/kWp
2022300 euro/kWp150 euro/kWp
2023150 euro/kWp75 euro/kWp
202475 euro/kWp37,5 euro/kWp

Een rekenvoorbeeld: je laat in 2023 een installatie van 18 zonnepanelen plaatsen met een vermogen van 300 Wp (wattpiek) per paneel. Samen zijn die goed voor een vermogen van 5,40 kWp (kilowattpiek). Je krijgt dus een zonnepanelen premie van 4 x € 150 (= € 600) voor de 1e 4 kWp en 1,40 x € 75 (= € 105) voor de overige 1,4 kWp. In totaal krijg je dus een premie van 705 euro.

 

Hogere Fluvius zonnepanelen premie voor beschermde afnemers

Heb je recht op het sociaal tarief voor elektriciteit en aardgas (beschermde afnemer)? Dan ligt het premiebedrag 20% hoger. Het totale premiebedrag is begrensd tot max. 48% van de investeringskost (incl. btw).

 

Wat zijn de voorwaarden?

 • Woning: de woning moet uiterlijk op 31-12-2013 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet of de omgevingsvergunning moet meer dan 5 jaar geleden zijn verleend.
 • Plaats van de zonnepanelen: de zonnepanelen moeten op het dak van een gebouw worden geplaatst.
 • Datum indienstname: de zonnepaneel installatie werd na 1 januari 2021 in dienst genomen.
 • Uitvoerder van de werken: je kan deze zonnepanelen premie enkel krijgen als je samenwerkt met een installateur met een certificaat van bekwaamheid. Je doet dus best een beroep op een erkende installateur van zonnepanelen. Deze kan je verder informeren over de geldende voorwaarden. Ontvang gratis offertes van erkende installateurs actief in je buurt.

LET OP: tijdens de Septemberverklaring van 25-09-2023 kondigde de Vlaamse Regering aan dat deze premie wordt stopgezet vanaf de keuring of ingebruikname van je zonnepanelen vanaf 1 januari 2024.

 

Hoe vraag ik de Fluvius zonnepanelen premie aan?

Je bent sowieso verplicht om je nieuwe zonnepanelen na de installatie en keuring aan te melden bij netbeheerder Fluvius. Bij de bevestiging van die aanmelding krijg je een G-nummer, dat is een identificatienummer van de installatie. Vervolgens kan je de premie aanvragen. Let op, want je kan de premie enkel aanvragen als je over een digitale meter beschikt.

TIP: om de premie voor zonnepanelen te kunnen krijgen, moet je ze laten installeren door een erkend installateur. Samenwerken met een vakman is hoe dan ook het meest aangeraden. Deze kan je adviseren over het vereiste vermogen, aantal zonnepanelen, … voor jouw situatie en zorgt voor een correcte plaatsing zodat je zeker bent van een optimaal rendement. Ontvang en vergelijk vrijblijvend offertes.

 


2. Digitale meter zonnepanelen

Op 14 januari 2021 vernietigde het Grondwettelijk Hof de regeling die eigenaars van zonnepanelen het recht gaf op 15 jaar gegarandeerde terugdraaiende teller (teller draait terug als je overtollige groene stroom op het net zet). Ook wie zonnepanelen wil laten installeren sinds 2021 kan geen aanspraak meer maken op het principe van de terugdraaiende teller. Fluvius plant dat de uitrol van digitale meters tot 2029 zal duren. Dan moeten alle huishoudens een bezitten.

Met de invoering van de digitale meter geldt een nieuw tariefsysteem voor nieuwe zonnepanelen-installaties. Je netkosten worden daarbij berekend op basis van je werkelijke afname van het elektriciteitsnet. Je krijgt een vergoeding voor de overtollige stroom die je op het net zet, maar die ligt lager dan de prijs die je betaalt voor de afgenomen elektriciteit. Het komt er dan op aan om meer zelfgeproduceerde groene stroom te gebruiken. Bv. door je was- en droogmachine overdag te gebruiken (met een timer of bediening via app).

 

TIP: verhoog de zelfconsumptie van je opgewekte zonne-energie

Ook met de digitale meter zijn zonnepanelen een rendabele investering. Het rendement zal wel het hoogst zijn als je zoveel mogelijk zelfgeproduceerde zonne-energie verbruikt. Je kan je zelfconsumptie verhogen door…

 • huishoudtoestellen (vaatwas, droogkast, …) overdag te gebruiken dankzij timers of bediening via een app (‘slimme’ toestellen).
 • je elektrische wagen overdag op te laden.
 • je elektrische boiler overdag je sanitair water te laten opwarmen (met een timer).
 • te investeren in een thuisbatterij in combinatie met zonnepanelen. Die batterij slaat de overtollige zonne-energie op, zodat je die ’s avonds en ’s nachts kan gebruiken.

BELANGRIJK: heb je nog vragen over het nieuwe tariefsysteem met de digitale meter? Of wil je advies op maat rond een hogere zelfconsumptie van je groene energie? Contacteer dan zeker een erkende zonnepanelen installateur actief in je buurt via onze offerteservice.

 

 


3. Retroactieve investeringspremie zonnepanelen (RAI)

Heb je zonnepanelen en werd je financieel getroffen door het schrappen van de terugdraaiende teller? Dan kan je de ‘retroactieve investeringspremie’ aanvragen, op voorwaarde dat je tot op heden je investering nog onvoldoende kon terugverdienen. Hoe werkt het precies?

 

Hoeveel bedraagt de RAI?

De premie garandeert een rendement van 5% op de gemiddelde investering. Deze wordt berekend op basis van een referentie-installatie en houdt rekening met het jaar van ingebruikname, het jaar dat de digitale meter geplaatst wordt, het vermogen van de installatie en alle zonnepanelen premies die je als eigenaar al hebt ontvangen.

 

Wat zijn de voorwaarden?

Niet iedereen kan zomaar de RAI aanvragen. Je moet namelijk al over een digitale meter beschikken om de premie aan te kunnen vragen:

 • Voor wie: particulieren met een zonnepanelen installatie kleiner of gelijk aan 10 kVA en een digitale meter. Je had op 14 januari 2021 (datum van de uitspraak van het Grondwettelijk Hof) de voordelen van de terugdraaiende teller.
 • Datum indienstname: die ligt tussen 1 januari 2006 en 31 december 2020, ook van het AREI-keuringsverslag.
 • Uitvoerder van de werken: een erkende installateur van zonnepanelen moet je installatie plaatsen.

LET OP: beschik je wel nog over een klassieke meter? Dan wacht je gewoon af tot de uitrolplanning in jouw gemeente is beland. De premieaanvraag moet uiterlijk 6 maanden na de plaatsing van de digitale meter (ten laatste op 31 december 2025) ingediend worden.

 

Hoe de RAI aanvragen?

Voldoe je aan de bovenstaande voorwaarden? Vraag dan de RAI online aan bij Fluvius. Daarvoor dien je een officiële factuur en/of een AREI-keuringsattest voor te leggen. Je moet de premieaanvraag indienen binnen de 6 maanden na plaatsing van je digitale meter en niet later dan 31 december 2025.

 

Bonus voor wie vervroegd vrijwillig een digitale meter plaatst

Wil je graag vervroegd vrijwillig een digitale meter plaatsen? Neem dan contact op met Fluvius. Wie tussen 19 juli 2021 en 31 december 2023 zelf een digitale meter aanvraagt, heeft recht op een bonus van € 100 extra bovenop het bedrag van de RAI.

 


4. Mijn VerbouwLening voor zonnepanelen

Veel woningen in Vlaanderen zijn verouderd en voldoen nog niet aan de huidige normen. Om te voorkomen dat bepaalde doelgroepen de energieprestatie van hun woning niet kunnen verbeteren, voorziet Vlaanderen de renteloze Mijn VerbouwLening (de vroegere Energielening).

 

Hoeveel kan ik lenen?

Je kan min. € 1.250 tot max. € 60.000 renteloos lenen. Het te lenen bedrag voor zonnepanelen is beperkt tot het totaalbedrag van de factuur (incl. btw). De afbetalingstermijn is max. 25 jaar.

 

Wat zijn de voorwaarden?

 • Voor wie: er zijn 5 doelgroepen die de Mijn VerbouwLening kunnen aanvragen. Deze doelgroepen worden vastgelegd o.b.v. het inkomen, de gezinssamenstelling en de burgerlijke staat van de aanvrager. Een voorbeeld zijn particuliere eigenaar-bewoners uit de laagste en middelste inkomenscategorie.
 • Woning: wil je zonnepanelen plaatsen? Dan moet je woning of gebouw vòòr 1 januari 2014 aangesloten zijn op het distributienet. Bovendien moet de omgevingsvergunning meer dan 5 jaar geleden zijn verleend en voldoet de woning aan de EPB-eisen.
 • Uitvoerder van de werken: een erkende installateur van zonnepanelen moet je installatie plaatsen.

 

Hoe vraag ik de Mijn VerbouwLening aan?

Je moet contact opnemen met het Energiehuis dat voor jouw gemeente de Mijn VerbouwLening toekent. Daarna geeft het Vlaams Energieagentschap al dan niet een definitieve goedkeuring.

TIP: om een Mijn VerbouwLening te kunnen krijgen moet je de zonnepanelen laten plaatsen door een aannemer. Zo is er garantie op de kwaliteit van de uitvoering. Het is sowieso sterk aangeraden om samen te werken met een erkende installateur. Die geeft je advies op maat (aantal zonnepanelen, vereiste vermogen, …) en zorgt voor een correcte plaatsing met het oog op een optimaal rendement. Ontvang gratis offertes van zonnepanelen installateurs actief in je buurt via de offertepagina.

 


5. Verlaagd btw-tarief zonnepanelen (6% i.p.v. 21%)

Is je woning ouder dan 10 jaar en wordt ze uitsluitend of hoofdzakelijk als privéwoning gebruikt? Dan kom je voor de plaatsing van zonnepanelen in aanmerking voor het verlaagde btw-tarief van 6% in plaats van 21%. En dat zowel voor de zonnepanelen-installatie zelf als voor de plaatsing ervan.

UPDATE: tot en met 31 december 2023 kan je ook voor woningen jonger dan 10 jaar, met inbegrip van nieuwbouwwoningen en woningen heropgebouwd na afbraak, genieten van het verlaagde btw-tarief van 6%. Deze tijdelijke maatregel kwam er als antwoord op de stijgende energieprijzen.

 

Hoe kan ik genieten van het verlaagd btw-tarief?

Om aanspraak te kunnen maken op het verlaagd btw-tarief moeten de werken uitgevoerd en gefactureerd worden door een erkend aannemer. Dat is hoe dan ook de beste keuze. Een erkend installateur van zonnepanelen kan je namelijk adviseren over de beste oplossing voor jouw situatie en zorgt voor een correcte plaatsing met een optimaal rendement als resultaat.

Ben je op zoek naar een erkend zonnepanelen installateur? Vraag dan zeker offertes aan bij verschillende vakmannen. Zo kan je makkelijk prijzen, voorstellen, uitvoeringstermijnen, … vergelijken. Je kan gratis offertes op maat aanvragen bij specialisten actief in je buurt via het onderstaande offerteformulier.

 

 


6. EPC labelpremie bij energierenovatie

Sinds 2021 kan je genieten van de EPC-labelpremie wanneer je een grondige energetische renovatie wil uitvoeren. Dit geldt enkel voor woningen met een ondermaatse epc-score: voor huizen is dit label E of F en voor appartementen is dat label D, E of F.

 

Hoeveel bedraagt de EPC labelpremie?

Dat is afhankelijk van het verschil tussen de huidige EPC-score en het label dat je nastreeft met de renovatie. Om dit aan te tonen, zijn er dus 2 EPC-certificaten nodig. Een overzicht van de premiebedragen:

Behaald EPC-label na renovatiePremiebedrag voor huis (E of F)Premiebedrag voor appartement (D, E of F)
Energielabel C€ 2.500x
Energielabel B€ 3.750€ 2.500
Energielabel A€ 5.000€ 3.750

LET OP: de bedragen voor beschermde afnemers zijn gemiddeld zo’n 20% hoger. Wens je hierover graag meer informatie? Dan kan je altijd bij je installateur aankloppen. Start hier je aanvraag.

 

Voorwaarden EPC labelpremie

Om aanspraak te kunnen maken op de EPC-labelpremie, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Een opsomming:

 • Termijn van renovatie: de werken moeten binnen de 5 jaar worden uitgevoerd.  Daarna moet je een nieuw EPC-verslag laten opmaken waaruit duidelijk naar voren komt dat je de beoogde energieprestaties hebt behaald. Dit nieuwe attest mag maximaal 12 maanden oud zijn.
 • Andere premies: de labelpremie kan je niet combineren met de Totaalrenovatiebonus, maar wel met alle aparte premies van Fluvius (bv. isolatie, beglazing,…) Bovendien kan je de premie maar 1 keer aanvragen.

TIP: een grondige energetische renovatie start je het best met het (na-)isoleren van je woning. Een goed geïsoleerde bouwschil, garandeert een minimale hoeveelheid energieverlies. Hierdoor leveren je groene energiebronnen (bv. zonnepanelen, warmtepomp,…) veel meer warmte aan een lager verbruik.

 

Hoe de EPC labelpremie aanvragen?

Je vraagt de uitbetaling en toekenning van de premie aan via de website van netbeheerder Fluvius. Wel moet je voorafgaand de premie activeren. Daarvoor heb je het oude EPC-certificaat van je woning nodig. Nadien heb je 5 jaar de tijd om de werken uit te voeren. De premie-aanvraag moet ten minste 12 maanden nadien ingediend worden.

 

Geniet van het renteloze renovatiekrediet

Samen met de EPC labelpremie kan je voor je energetische renovatie ook het renteloze renovatiekrediet aanvragen. Hiermee kan je tot wel € 60.000 renteloos lenen naast je hypothecair krediet, speciaal om je energiezuinige renovatie grondig aan te kunnen pakken. Wel moet je alle werken binnen de 5 jaar uitgevoerd hebben, net zoals bij de labelpremie.

Wens je hierover graag meer informatie? Ga dan eens langs bij jouw kredietinstelling.

 

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs