Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zonnepanelen plaatsen: info & prijs

Zonnepanelen vormen een belangrijk onderdeel van hernieuwbare energie. Zonnepanelen plaatsen blijft dan ook een interessante investering. Ben je geïnteresseerd om een zonnepaneleninstallatie op je dak te leggen, dan vind je hier nuttige info.

Offertes aanvragen voor de plaatsing van zonnepanelen kan op deze pagina.

 

Is het nog rendabel om zonnepanelen te leggen?

installatie zonnepanelen De groenestroomcertificaten, de maatregel die het plaatsen van zonnepanelen in Vlaanderen een pak aantrekkelijker maakte, zijn intussen al even afgeschaft voor installaties met een vermogen lager dan 10 kW. Het installeren van zonnepanelen blijft echter een nuttige investering. De prijs is namelijk flink gedaald en het rendement van zonnepanelen wordt steeds hoger.

Een zonnepaneleninstallatie op het dak leggen blijft dus een goed idee voor wie wil investeren in groene energie: zonnepanelen plaatsen betekent een verlaagde behoefte aan elektriciteit van het net. Dit ecologisch aspect is zeker ook een belangrijk argument voor het aankopen van zonnepanelen.

 

Hoeveel zonnepanelen kan ik plaatsen?

Dat hangt in de eerste plaats natuurlijk af van de oppervlakte van je dak. Een gemiddeld zonnepaneel heeft een oppervlakte van 1,5 m². Voor een gezin van 4 personen is er ongeveer 25 à 30 m² zonnepanelen nodig. Dit komt dus neer op ongeveer 18 panelen. De precieze oppervlakte van je zonnepaneleninstallatie hangt natuurlijk af van het vermogen van de zonnepanelen, dat uitgedrukt wordt in Wattpiek.

Als je niet voldoende budget of ruimte op je dak hebt om een installatie te plaatsen die volledig in je energiebehoefte voorziet, kan je er natuurlijk voor kiezen om een kleiner oppervlak van je dak te voorzien van zonnepanelen. De investeringskost zal dan lager liggen, maar de opbrengst uiteraard ook.

 

Zonnepanelen plat dak

Een vaak voorkomende vraag bij het installeren van zonnepanelen is of men de panelen ook op een plat dak kan plaatsen. Dit is zeker mogelijk en heeft zelfs enkele voordelen ten opzichte van zonnepanelen op een schuin dak.  Zo kan men bij zonnepanelen op een plat dak makkelijker dan bij een schuin dak kiezen in welke richting de panelen geplaatst worden, met het oog op een maximaal rendement. De panelen worden dan met behulp van een driehoekige constructie in een optimale hoek ten opzichte van de zon geplaatst, opnieuw met het oog op een zo hoog mogelijk rendement.

Hier kom je meer te weten over het installeren van zonnepanelen op platte daken.

 

Zonnepanelen plaatsen prijs

zonnepanelen plaatsen Zonnepanelen plaatsen is een flinke investering, maar je kan ze na ongeveer 10 jaar terugverdienen. De precieze prijs zal onder meer afhangen van het type zonnepanelen, je verbruik en het vermogen van de installatie. Voor een gezin van 4 personen met een gemiddeld verbruik zal de prijs voor het plaatsen van zonnepanelen ongeveer 9000 euro kosten. Deze prijs is inclusief omvormer, installatie en BTW.

Ben je op zoek naar een professional voor de plaatsing van zonnepanelen? Op de offertepagina kan je prijzen op maat aanvragen. Deze offertedienst is gratis en zonder aankoopverplichting. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

Zonnepanelen plaatsen: vergunning nodig?

In normale omstandigheden heb je geen stedenbouwkundige vergunning nodig voor het leggen van zonnepanelen. In bepaalde gevallen kan het plaatsen van zonnepanelen verboden zijn, bijvoorbeeld als het om beschermd erfgoed gaat. Het kan nuttig zijn om eerst te informeren bij je gemeente of een vergunning nodig is.

 

Installateur zoeken voor plaatsing zonnepanelen

Wil je zonnepanelen installeren en je zoekt hiervoor een geschikte installateur, dan vraag je best eerst enkele referenties op. Op die manier kan je de kwaliteit van voorgaande werken van de installateur controleren. Je kan overleggen met de installateur van de zonnepanelen over de materiaalkeuze en de soorten panelen die je kan plaatsen. Je vraagt ook best offertes aan bij meerdere installateurs. Zo kan je makkelijk de interessantste aanbieding kiezen. Gratis en vrijblijvend offertes op maat aanvragen kan op de offertepagina. Klik hier voor meer informatie.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs