Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Hoe zonnepanelen vergelijken?

Kijken en vergelijken, het is en blijft de beste garantie op een doordachte aankoop. Dat geldt uiteraard ook voor zonnepanelen. Maar waarop moet je zeker letten als je offertes van installateurs wil vergelijken? En welke stappen volg je best om efficiënt je stroomkosten te doen dalen? Als je gericht zonnepanelen wil vergelijken, vind je in dit artikel alle nodige info!

Ga snel naar:
Zonnepanelen vergelijken: een stappenplan
Zonnepanelen prijs vergelijken
Hoe erkende installateurs vergelijken?
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Zelf stroom opwekken? Vergelijk zonnepanelen eerst op vlak van…

Zonnepanelen zijn een behoorlijke investering, maar je verdient die kosten snel terug. Zeker nu de stroomprijzen zo flink schommelen. Wil je zeker zijn van een kwalitatieve zonnepanelen-installatie op maat? Dan moet je eerst bij meerdere installateurs zonnepanelen vergelijken qua…

 • Type: monokristallijne panelen, polykristallijne panelen, glas-glas panelen, …: er bestaan verschillende types zonnepanelen. De beste keuze hangt onder meer af van de oriëntatie van je dak. Zo presteren monokristallijne panelen beter bij zuidgerichte daken.
 • Piekvermogen: het is vooral belangrijk dat het totale vermogen van je installatie goed afgestemd is op je stroomverbruik. Hoeveel zonnepanelen je daarvoor nodig hebt, hangt af van hun piekvermogen (bv. 350 Wp, 500 Wp, …). Hoe minder plaats op je dak, hoe hoger dat piekvermogen per paneel moet zijn.
 • Merk: er zijn tal van kwalitatieve zonnepanelen-merken op de markt (SunPower, SolarWatt, Longi Solar, …). De prijzen, piekvermogens, garantieregelingen, monitoring, … kunnen verschillen van fabrikant tot fabrikant. Vergelijk zonnepanelen dus zeker ook qua merk.
 • Prijs: de totale eindprijs voor jouw toekomstige zonnepanelen-installatie kan behoorlijk verschillen van installateur tot installateur. Vergelijk dus zeker de prijzen van zonnepanelen door alle kostenposten goed naast elkaar te leggen (materialen, arbeidskosten, verplaatsingskosten, …).
 • Garantie: wil je graag zonnepanelen vergelijken qua kwaliteit? Dan zijn de garantieregelingen vaak een goede indicator. Hoelang duurt de fabrieksgarantie? Wat is de vermogensgarantie van de panelen na 20 à 25 jaar? Het is belangrijk om die garanties grondig te checken.

Snel en eenvoudig zonnepanelen vergelijken? Via onze offerteservice kom je vrijblijvend in contact met meerdere erkende installateurs actief in je buurt. Start je aanvraag hier!

zonnepanelen vergelijken

 

Zonnepanelen vergelijken: een stappenplan

Waarom zonnepanelen kopen? Omdat je genoeg hebt van die torenhoge elektriciteitsfactuur natuurlijk en ook omdat je het milieu een handje wil helpen. Als je zelf groene stroom wil opwekken, is het echter belangrijk om eerst grondig zonnepanelen te vergelijken. Daarvoor volg je best de volgende stappen:

 1. Meerdere offertes aanvragen bij installateurs

  Zonnepanelen vergelijken begint natuurlijk bij het aanvragen van meerdere offertes. Probeer bij je offerte-aanvragen al zo specifiek mogelijk te zijn. Wat is bv. je jaarlijkse stroomverbruik? Heb je een plat of een hellend dak? Wat is je dakoriëntatie? Zo krijgen de installateurs een goed beeld van de situatie en kunnen ze je gerichter adviseren.

 2. Voorstellen van installateurs bespreken

  Zijn je offertes aangevraagd? Dan nemen de installateurs contact met je op en komen ze langs om jouw project te bespreken. Tijdens dat bezoek voeren ze ook een dakinspectie uit. Hoeveel plaats heb je bv. voor zonnepanelen? Is je dak zuidgericht of niet? Wat is de hellingsgraad? Op basis van al deze info stellen ze dan een voorstel op maat op.

 3. Grondig zonnepanelen offertes vergelijken

  Als je alle voorstellen in handen hebt, kan je die grondig gaan vergelijken. Welk legplan stellen de installateurs voor? Hoeveel zonnepanelen met welk piekvermogen willen ze op je dak plaatsen? Voor welk type omvormer kiezen ze? Met welke merken werken de installateurs? Kan je de opbrengst van je panelen opvolgen met een app?

 4. Akkoord geven + installatie laten plaatsen

  Heb je de zonnepanelen goed kunnen vergelijken qua kwaliteit, prijs, levensduur, …? Kies dan het voorstel dat volgens jou het meest aansluit bij jouw situatie en budget. Ook het gevoel dat je hebt bij de installateur in kwestie speelt daarbij een rol. Verder in dit artikel lees je meer over het vergelijken van zonnepanelen-installateurs.

Gericht zonnepanelen offertes vergelijken? Dat is heel eenvoudig. Je kan snel en volledig vrijblijvend voorstellen op maat aanvragen bij meerdere installateurs via onze offerteservice.

 

Zonnepanelen prijs vergelijken

De totale kosten voor een zonnepanelen-installatie hangen in eerste instantie af van het vereiste totale vermogen (op basis van je stroomverbruik, woonsituatie, …). Daarnaast spelen ook andere factoren een rol zoals het merk van de panelen en de omvormer, het type panelen, een thuisbatterij of niet, … Hieronder vind je een prijsoverzicht voor een installatie met zonnepanelen van 350 Wp:

Aantal personenVereist vermogen
zonnepanelen installatie
Aantal panelen
(350 Wp)
Zonnepanelen opbrengst
Gemiddelde prijs
(incl. btw, omvormer, plaatsing)
12.941 Wp82.500 kWh€ 4.500 - 6.200
23.529 Wp103.000 kWh€ 5.000 - 7.500
34.118 Wp123.500 kWh€ 5.600 - 8.800
44.706 Wp134.000 kWh€ 6.800 - 9.500
55.294 Wp154.500 kWh€ 7.500 - 11.000
65.882 Wp175.000 kWh€ 8.700 - 12.500

Eenvoudig zonnepanelen prijzen vergelijken? Dan vraag je best prijsvoorstellen op maat aan bij meerdere erkende installateurs. Zo kan je alle verschillende kostenposten gericht naast elkaar leggen en krijg je een helder zicht op de prijsopbouw voor je zonnepanelen. Start je aanvraag hier!

 

vergelijk zonnepanelen

 

Hoe erkende installateurs vergelijken?

Een zonnepanelen-installatie op jouw maat tegen een correcte prijs? Dan is het belangrijk om niet alleen die zonnepanelen zelf, maar ook de installateurs te vergelijken. Maar hoe doe je dat precies? Je let best op de volgende factoren:

 • Adviezen: hoeveel zonnepanelen met welk piekvermogen bevelen de installateurs aan? Welk type omvormer willen ze plaatsen? Kiezen ze voor monokristallijne of polykristallijne panelen? Bevraag de installateurs zeker naar de keuzes die ze maken. Zo krijg je een beter inzicht in de werking, plaatsing, rendement, … van een zonnepanelen-installatie.
 • Kostenposten: het is aangeraden om alle kostenposten op de offertes grondig te bekijken. Hoeveel kost de omvormer van je zonnepanelen installatie bv.? Hoeveel bedragen de plaatsingskosten voor de volledige installatie? Hoeveel verplaatsingskosten rekenen de installateurs aan? Als je aanzienlijke prijsverschillen ziet, vraag je de vakmannen daar ook best naar.
 • Uitvoertermijnen: je wil uiteraard graag zo snel mogelijk beginnen met besparen op je stroomfactuur. De uitvoertermijnen kunnen echter behoorlijk verschillen per installateur. Vraag de vakmannen daarom zeker binnen welke termijn ze jouw zonnepanelen kunnen plaatsen.
 • Voorwaarden & garantie: zijn er bepaalde voorwaarden verbonden aan de plaatsing van je zonnepanelen? En op welke garantieregeling kan je rekenen? Je gaat het best na bij elke offerte om zeker te zijn van een goede financiële bescherming.
 • Dienst na verkoop: je controleert best of de fabrikant van je zonnepanelen en de omvormer ook een vestiging in België of Nederland heeft. Dat is belangrijk om te genieten van een goede service na verkoop bij een eventueel defect. Vraag ook na bij de installateurs hoe snel ze je uit de nood kunnen helpen bij eventuele problemen. Vergeet daarnaast ook niet te polsen naar de mogelijkheid van een onderhoudscontract voor je zonnepanelen.

 

Vergelijk zonnepanelen-installateurs via onze gratis offerteservice

Via onze offertedienst kom je vrijblijvend in contact met erkende installateurs actief in je buurt. Na je aanvraag nemen ze contact met je op voor een verkennend gesprek. Nadien kan je hun zonnepanelen offertes rustig vergelijken en een weloverwogen keuze maken.

Vrijblijvend zonnepanelen-offertes ontvangen? Start dan nu je aanvraag via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs