Zonne-paneel.net

Zonnepanelen zonder subsidies interessant?

Nu de financiële voordelen voor zonnepanelen afgeschaft zijn, vragen veel mensen zich af of ze deze investering wel nog moeten doen. Er blijven echter nog heel wat voordelen verbonden aan zonnepanelen, ook zonder subsidies.

Dankzij scherp verlaagde prijzen en het verbeterde rendement zijn zonnepanelen nog steeds een slimme investering. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan via onze online offerteservice en kom te weten hoe snel je jouw investering kan terugverdienen! Klik hier voor meer informatie.

 

De voordelen van zonnepanelen zonder subsidie

Zonnepanelen na subsidiesHet ontvangen van subsidie is natuurlijk een leuke bijkomstigheid, maar de subsidie is zeker niet noodzakelijk om zonnepanelen rendabel te maken.

De technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren hebben ervoor gezorgd dat zonnepanelen installaties niet alleen 30% goedkoper zijn, maar de efficiëntie van zonnepanelen ligt ook fors hoger.

Op die manier kan je heel wat besparen op je energiefactuur. Zonnepanelen zijn tegenwoordig niet alleen goed voor het milieu maar zij dragen ook bij aan het overhouden van een goed gevulde portemonnee.

 

 

Enorm besparen op de energierekening

Indien je zonnepanelen laat installeren bij een woning die ouder dan 10 jaar is, kan je in België in aanmerking komen voor een verlaagd BTW-tarief van 6%. Om de energierekening nog lager uit te laten vallen brengen veel particulieren tegenwoordig spouwmuurisolatie en vloerisolatie aan. Hierdoor hoeft de cv-ketel minder hard te werken, waardoor er minder energie wordt verbruikt. In veel gevallen is het hierdoor mogelijk om stroom terug te verkopen aan de energieleverancier. Het aanbrengen van isolatie en het plaatsen van zonnepanelen is tegenwoordig dus een zeer slimme investering.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs