Zonne-paneel.net

Led tuinverlichting

’s Avonds kunnen genieten in Uw tuin is altijd leuker als er wat sfeerlicht is om de sfeer wat te verhogen. Felle spots of lampen nemen dit effect weg doordat ze hun licht focussen op een bepaald object en zo alles overbelichten. Ledlichten daarentegen staan bekend om hun laag verbruik en warm maar toch gematigd licht. De tijd dat we konden zeggen dat tuinverlichting een grote energieverspilling is, is nu verleden tijd doordat deze kleine lampjes voldoende licht produceren zonder daarbij veel energie verbruiken. Deze lampjes kunnen dienen als padverlichting voor als U vaak ’s avonds thuiskomt of als gewone sfeerverlichting voor in de tuin. Ook tegen inbrekers kunnen zij handig blijken te zijn, omdat deze opgeschrikt worden als er plots langs alle kanten licht begint te branden.

Led-tuinverlichting is te verkrijgen in verschillende vormen en uitvoeringen. Vele mensen beschouwen tuinverlichting als iets overbodigs en energieverspillend. Toch hoeft dit vandaag de dag niet noodzakelijk zo te zijn. Er bestaan namelijk tuinverlichtingen die werken op zonne-energie die zij overdag verzamelen en opslaan in hun accu’s. Ook staan zij bekend als duurzaam materiaal, een ledlamp gaat namelijk 50000 branduren mee en hoeft dan pas vervangen te worden. Combineer dit met een laag verbruik en U komt tot de perfecte verlichting voor in Uw tuin. De laatste jaren is deze technologie op punt gesteld en kan men deze goedkoper verkrijgen in de lokale doe-het-zelf winkels.

Als U al een bestaande tuinverlichting heeft staan kan U deze makkelijk vervangen door ledlampen, het zal U niet alleen goedkoper uitkomen maar het zal U ook nog eens een hoger sfeergehalte geven dan gewone spots, die tevens enorm veel energie kunnen verbruiken. Let er vooral op dat U leds van goede kwaliteit aanschaft en kijk altijd goed na of deze wel geschikt zijn voor buitengebruik. Dit kan U altijd navragen in de winkel of op de verpakking van de lampjes.

De plaatsing van led-tuinverlichting komt vrijwel geheel overeen met die van gewone tuinverlichting, al zal men bij ledlampen al vaker stuiten op draadloze lampen, aangezien deze meer en meer worden aangedreven door zonne-energie. U kan de plaatsing van de verlichting geheel zelf doen, het is slechts weinig werk en hoeft niet lang te duren als U zorgvuldig gepland heeft waar U de lampen zal gaan plaatsen. Dit is niet alleen leuk voor U maar ook voor de natuur. U kan op die manier alle lampen plaatsen op locaties die U wenst of verkiest, zonder afhankelijk te zijn van de nodige bedrading en de afwerking.

De conclusie is gewoon dat led-tuinverlichting een energiezuinig alternatief is op de bestaande soorten verlichtingen die te verkrijgen zijn. Dankzij hun zuinig verbruik en het iets minder felle licht bekomt U een duurzamere oplossing voor buitenverlichting en een gezelligere sfeer om van te kunnen genieten in de zomer of op eender welke avond. Het is dus zeker geen overbodige luxe om te overwegen over te stappen naar deze generatie tuinverlichting, of Uw huidige installatie als het ware te upgraden naar deze vernieuwende en zuinige technologie.

Lees ook